středa 30. dubna 2014

Nový blog na scéně. Proč?

Technická data a parametry nejsou to jediné, co rozhoduje o kvalitě produktu. Nakonec stejně produkt hodnotíme podle pocitů, které z jejich používání máme.

Pocity do katalogů a jiných oficiálních materiálů nedostaneme. Jsou totiž naprosto individuální a vždy je potřeba znát alespoň trochu člověka a souvislosti, které za pocity stojí.


Právě proto tento blog. Chceme zde spojit produkty Craft s konkrétními lidmi a jejich zkušenostmi – s jejich příběhy.



CRAFT TÝM
Zapátrali jsme ve svém okolí nebo se nám jednotliví "velvyslanci značky Craft" nabídli sami. Tak vznikla tato nesourodá skupina, která zde bude sdílet své příběhy. 

Takhle roztroušeni po ČR jsou jednotliví podporovaní sportovci. Chybí tam nějaká oblast?


  • Adéla Boudíková: dálkové běhy na lyžích
  • Pepa Dostál: Rychlostní kanoistika - kajak
  • Martin Fuksa: rychlostní kanoistika - kanoe
  • Gábin Harangi: parkour
  • Jarda Jisl: koloběžka
  • Adam Kotzmann: sjezdové lyžování
  • Milan Myšík: enduro & 4X
  • Jirka Ročárek: dálkové běhy na lyžích
  • Martin Roman: běh (i ten na boso)



MY SAMI
Za Craftem v Česku a na Slovensku nestojí ani nesedí kancelářské myši, ale sportovci. Někdy si tak i my sami řekneme to své. Ať už to bude reportáž z evropského sportovního veletrhu nebo představení a otestování novinky. Ano, všechny novinky se snažíme předem sami vyzkoušet a předat takto získané zkušenosti dále do obchodů. 

A tady je pár řádků přímo od Petra Vavryse - od člověka, který to s Craftem v našich luzích a hájích celé začal (převzato z úvodníku katalogu podzim/zima 2013):
Tomu, co nabízím už 20 let, naprosto věřím. Přitom jsem, upřímně řečeno, ve své podstatě velice nedůvěřivý člověk, který se nenechá tak lehce přesvědčit. Skoro ani nechápu, jak se mohlo stát, že se mi něco jako Craft dostalo tak hluboko pod kůži. Jedno vím jistě. Tím, že celý život provozuji vyloženě skandinávské sporty, jakými jsou orientační běh a běžecké lyžování, stejně jako díky mému několikaletému pobytu ve Švédsku, přijal jsem částečně severský způsob myšlení a jejich filozofii.
Své první „craftí“ triko s dlouhým rukávem jsem si pořídil v roce 1985. No - pořídil... - upřímně - vzal jsem ho ve sprchách na slavných švédských orienťáckých závodech O-Ringen, kde ho někdo z místních zapomněl. Trvalo pak ještě dalších osm let, než jsem se odhodlal vstoupit do švédského ústředí firmy a požádal o její výhradní zastoupení v Čechách. Ten chladný pohled bez jakéhokoliv zájmu, který mi byl odpovědí, nejde zapomenout. Až napotřetí se mi podařilo vedení přesvědčit, že já jsem ten, kdo je dokáže zodpovědně reprezentovat. To byl však teprve první krok. Dodnes si vzpomínám, jak jsem hrdě přivezl domů svoji první bednu triček (asi 60 kusů), za které jsem dal několik svých měsíčních platů. Vyrovnal jsem je ve sklepě do regálu místo kompotů a moje maminka se mě s hrůzou zeptala:“ A to si fakt myslíš, že si to od tebe někdo koupí?“ „Samozřejmě“, odpověděl jsem tenkrát - ale vůbec přitom nevěděl, jak to udělat. Trvalo skoro rok, než se tu první bednu podařilo prodat. Nekonečným přesvědčováním všech svých kamarádů na kdejakých orienťáckých závodech...
Takto, rychlostí od úst k ústům, se naše značka „drala“ na vyšší příčky známosti a oblíbenosti, dlouho, předlouho. Za těch 20 let vedle nás zářily, pohasínaly a znova se vracely i mizely mnohé další „superstars“. My jsme tu pořád. Jsme vytrvalci a fandíme silným individualitám. Filozofií Craftu vždy byl strohý a nadčasový design ve spojení s vyhlášenou funkčností. Produkty, které sice neoslní na první pohled, které ale dávají tušit, že odměnou za často nemalou investici bude velmi dobrý poměr cena/výkon. Nejsme tu na efekt - chceme být jistotou správné volby. Věřím, že naši zákazníci to cítí stejně.

Žádné komentáře:

Okomentovat